Zlatan Ibrahimovic och Victor Nilsson Lindelöf under en träning med landslaget inför EM 2016. Foto: Bildbyrån

Lindelöf tar hjälp av Ibrahimovic

Uppdaterad
Publicerad

Victor Nilsson Lindelöf tänker ta hjälp av Zlatan Ibrahimovic för att snabbare komma in i rutinerna i Manchester United.

– Det är bra att ha honom här, säger Uniteds nye mittback.

Det är inte säkert att de kommer att få spela tillsammans. Men så länge Zlatan Ibrahimovic rehabtränar på Manchester Uniteds träningsanläggning kommer Premier League-klubbens nye mittback Victor Nilsson Lindelöf att ta chansen att prata med sin förra landslagskollega.

Det är bra att ha honom här för att prata lite om klubben och allt runtomkring, säger Nilsson Lindelöf till klubbens tv-kanal MUTV.

Övergången från Benfica blev helt klar på onsdagskvällen och den 22-årige svensken säger att han drömt om att en dag få spela i Premier League.

– Så det är en dröm som slår in, säger han.

– United är en av de största klubbarna i världen och vill alltid vinna titlar. Det är också mitt mål.

Hård konkurrens

En plats i Manchester Uniteds backlinje är inte given, Nilsson Lindelöf konkurrerar med Eric Bailly, Marcos Rojo, Chris Smalling, Phil Jones och Daley Blind.

– Givetvis finns det många stora spelare på min position. Jag är här för att göra mitt bästa och för att hjälpa laget så mycket jag kan. Det är alltid bra att ha andra bra spelare omkring dig. När du har det så blir du själv bättre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.