Victor Nilsson Lindelöf fick kritik för sin insats i Carabao Cup. Foto: Bildbyrån.

Lindelöf fick åter kritik – trots storvinst

Uppdaterad
Publicerad

Victor Nilsson Lindelöf blev under onsdagen åter kritiserad för sin insats i Manchester United.

Den svenske mittbacken fick starta för tredje gången i år mot Burton Albion i Carabao Cup, men mötte trots lagets vinst hårda ord efteråt.

”Ett klumpigt fel och han såg stundtals osäker ut”, skriver Manchester Evening News.

”Han behöver mer speltid. Det är fortfarande en del tveksamheter gällande hans fysiska spel”, skriver The Mirror, som gav honom en sexa i betyg.

Victor Nilsson Lindelöf har sedan ankomsten till Manchester United blivit utan speltid i Premier League. Har har suttit på läktaren i tre av de fyra inledande matcherna och fick värma bänken i 4-0-vinsten mot Swansea på bortaplan.

Alla startar i cup-spel

Däremot fick han starta i förlusten i Europeiska supercupen, i Champions League mot Basel och i onsdagens vinst mot Burton Albion i Carabao Cup. United vann enkelt med 4-1, men mittbacken imponerade ändå inte tillräckligt.

”Ett klumpigt fel gav Burton en chans och han såg stundtals osäker ut. Kan ta ett tag innan han återfått självförtroendet”, skrev Manchester Evening News efter insatsen, som i likhet med Mirror gav honom en sexa i betyg.

Kan byta position

United-tränaren José Mourinho har tidigare pratat om att det kan vara aktuellt för svensken att spela på andra positioner som defensiv mittfältare, medan tidigare United-spelaren Gary Neville föreslagit spel som högerback. Det återstår att se om det kan vara en väg in i startelvan för matchspel i Premier League.

– Jag tror han kan förvänta sig samma behandling som den Henrikh Mkhitaryan fick av José Mourinho förra säsongen. Han kom till England som 23-åring, men är inte den som dominerar som mittback. Jag skulle inte bli förvånad om José spelar honom som ytterback den här säsongen, sa Neville i Sky Sports tv-sändning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.