Tionde raka segern för giganten

Linköping stormar vidare mot ett SM-guld i damallsvenskan. Mot Göteborg gjorde Stina Blackstenius och Pernille Hardner målen – med god hjälp av hemmaförsvaret.

Linköping har bara tappat två poäng den här säsongen och det var i likamatchen mot serietvåan Rosengård.

Mot Göteborg så gav Stina Blackstenius bortalaget ledningen vid en tilltrasslad situation efter 26 minuters spel. Det var länge oklart vem som fick målet då det såg ut som ett självmål men till slut noterades Blackstenius och hon är nu uppe i 17 gjorda mål den här säsongen.

Harder fick andra målet

Linköpings ledning utökades efter 57 minuter. Av TV-bilderna att döma såg det ut som att Göteborgs Beata Kollmats styrde in 2-0 men skyttedrottningen Pernille Harder var den som stod i målprotokollet.

Hemmalaget jagade sen en reducering och den kom till slut av Elin Rubensson som nickade in sitt första mål för säsongen. Det blev dramatiskt mot slutet men matchen slutade 2-1.

– Det är en otrolig lättnad. Vi sätter oss i en dålig sits i andra halvlek. Skönt att vi klarade trepoängaren ändå. Nu är det fem matcher kvar och allt kan hända säger lagkapten Magdalena Eriksson till SVT Sport.

Linköping rycker i tabellen

Det här var Linköpings tionde raka seger och de har nu fyra poäng marginal till tvåan Rosengård när fem omgångar återstår. Håller Linköpings segersvit i sig tangerar de Umeås poängrekord från 2006.