Linköping till kvartsfinal i Champions League Foto: TT

Linköping till kvartsfinal i CL

Linköping avancerar i Champions League efter att ha slagit ut Sparta Prag. 3-0 hemma på Linköping arena i en match som helt dominerades av LFC.

– Jag tycker att vi ska vara stolta över vår insats, säger Kosovare Asllani till SVT Sport.

Efter 1-1 borta mot Sparta Prag hade Linköping ett litet övertag inför den avgörande åttondelsfinalen. Och övertaget syntes från avspark och genom hela matchen.

Lina Hurtig gav hemmalaget ledningen strax efter 17 minuter. Framspelad av Jonna Andersson satte hon 1-0 stenhårt i nättaket.

20 minuter in i andra halvlek kom Spartas bästa läge i matchen. Tia Halinen var helt fri men Kajsa Andersson i Linköpings mål räddade. Lizzy Raben tog vara på rerturen men Andersson var där igen, med en tv-räddning.

Istället blev det Kristine Minde som satte matchens andra mål. Efter föredömligt förarbete av Maja Kildemoes i 78:e minuten blev det 2-0 till Linköping.

Och med 15 minuter kvar av matchen satte Nicoline Sörensen slutresultatet 3-0. Därmed går Linköping vidare till kvartsfinal i Champions League.

– Det känns otroligt skönt. Jag tycker att vi gör en väldigt stabil och bra match i dag. Vi har en liten svacka i början på andra halvlek men annars tycker jag att vi ska vara stolta över vår insats, säger Kosovare Asllani.