Linköping kryssade mot Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Topptippade Linköping har inlett säsongen bra. Och det såg till en början ut som om det skulle fortsätta så även borta mot Kristianstad. Men efter Sina Blackstenius 1-0 mål tidigt i första så tappade serieledarna spelet.

Redan efter 13 minuter slog VM-aktuella Stina Blackstenius till för gästerna. Men efter det gick luften ur serieledaren, och Kristianstad tog över matchen mer och mer.

Och till slut kom även kvitteringen. Anna Welin hittade Sofia Hagman som utan uppvaktning strax utanför straffområdet testade att skjuta, och fick till ett rejält skott just under ribban.

Efter det så var Kristianstad nära att göra 2-1 flera gånger om. Men Emma Holmgren i Linköpingsmålet gjorde flera bra räddningar för att hålla laget kvar i matchen.

Linköping lyckades inte skapa några riktigt heta lägen i slutet av matchen, utan var inte närmare än en hörna på tilläggstid. Matchen slutade 1-1, och Linköping tappade serieledningen till Rosengård som efter 2-0 seger mot Piteå gick upp på samma poäng och har bättre målskillnad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.