Linköping chanslöst mot Man City i returen

Manchester City vann den första Champions League-kvarten mot Linköping med 2-0 och ett tufft utgångsläge släcktes tidigt av gästerna i kväll. City vann med 5-3 och gick till semifinal efter 7-3 totalt.

Det var lite puls den första kvarten när Linköping låg på för att ta ledningen och reducera totalt men spänningen tog slut alldeles för tidigt.

– Det vi får ta med oss är andra halvlek då vi ändå visar stolthet, säger tränaren Marcus Walfridson till TT.

I den 16:e minuten spelades bollen in från vänsterkanten och Jane Ross nickade in den vid den främre stolpen för 1-0.

Ett par minuter senare etablerade City tryck och bollen spelades ut till Georgia Stanway som pricksköt 2-0 i det högra hörnet efter ett skott en bit utanför straffområdet. I det läget behövde Linköping göra fem mål och matchen var död.

Tystnat på  läktaren

Efter en dryg halvtimme drev City upp ett nytt anfall. Stanway sköt på nytt utifrån och fick se bollen gå i mål via den vänstra stolpen.

Strax före pausen gjorde City 4-0 efter att Jennifer Beattie nickat in en hörna från höger.

Det var feststämning med trummor och hejarklack när matchen inleddes men det tystnade betänkligt på läktaren för att flamma upp igen på slutet. Det var ju trots allt Champions League-fotboll i stan och en av Europas största klubbar på besök.

Linköping kämpade hela vägen och sprang efter bollar som slagits in i mål för att ge sig själva mer tid men det var ett alldeles för bra motstånd i kväll.