Rosengård segrare i Svenska cupen

För andra året i rad heter Svenska cup-segrarna FC Rosengård. Det var en tuff match mellan storlagen Rosengård och Linköping som leder damallsvenskan. Matchjälten Sanne Troelsgaard avgjorde med finalens enda mål.

Det var giganternas kamp när Linköping mötte Rosengård i finalen av Svenska cupen. Lagen ligger etta respektive två i Damallsvenskan och båda lagen kommer från två semifinaler de totalt dominerat. Linköping slog ut Djurgården när de vann med 2-0. Rosengård krossade Kvarnsveden med 6-0 i den andra semifinalen.

23-0 i målskillnad

Rosengård har haft en spikrak resa mot finalen. Skåningarna har inte släppt in ett enda mål men gjort 23. De inledde med en 9-0-seger mot Asarum.

Första halvlek var mållös. Linköping hade viss fördel men de riktigt farliga målchanserna uteblev.

Troelsgaard matchvinnare

I 60:e minuten fick Rosengård ett fint tre-mot-två-läge efter slarvigt passningsspel av Linköping. Ella Masar passade Anja Mittag och sen vidare till Sanne Troelsgaard som nästan sköt över men via ribban gick bollen in till 1-0 för Rosengård.

Linköping hade svårt att svara och kom inte till många avslut. Men med minuter kvar hade Kristine Minde en chans hon inte fick missa. Rosengårds målvakt Erin McLeod var bortspelad och målet låg öppet. Men Alexandra Riely dök plötsligt upp och räddade Rosengårds seger.

– Vi spelar klokt. I första halvlek spelar vi lite passivt men vi växlar upp i andra och straffar dem i deras misstag. Vi lyfter oss bra i andra halvlek. Ibland är det svårt att förändra matchen men det gör vi i dag, säger Caroline Seger till C More.