Linköpings Kristine Minde (vänster) klappas om av Lina Hurtig under en match tidigare i höst mot Göteborg FC. Foto: TT.

Linköping ryckte i guldkampen

Lina Hurtigs nickmål kan bli guld värt för Linköping.

Efter 1–0-segern hemma mot Vittsjö, samtidigt som Rosengård oväntat tappade poäng mot tabelljumbon Kif Örebro, är SM-guldet i fotboll nära.

– Jag tror både jag och spelarna var mer nervösa när vi tittade på den matchen än vad vi sedan var i vår egen, säger Linköpings tränare Kim Björkegren till Corren.se.

Det var ingen lekande lätt match för Linköping, som hade svårt att få hål på Vittsjö inledningsvis. Men ett mål kan räcka långt, och den här gången räckte det ända till seger.

Kände full kontroll

Maja Kildemoes fick bollen i den 48:e minuten och skickade iväg ett långt, svepande inlägg från högerkanten. Bollen hittade in i straffområdet där Lina Hurtig hade positionerat sig ypperligt mellan två försvarare. Nicken skickade hon in i målvaktens vänstra hörn, och 1–0 var ett faktum.

– Vi pratade om att komma ut bättre till den andra halvleken. Vi kände att vi hade full kontroll men att det kanske blev lite stillastående stundtals, säger Björkegren.