Lina Hurtig lämnar Umeå för mästarlaget Linköping. Foto: Bildbyrån

Linköping värvar landslagsanfallare

Uppdaterad
Publicerad

Linköping har gjort klart med ett starkt nyförvärv till nästa säsong. Landslagsanfallaren Lina Hurtig, 21, lämnar nedflyttade Umeå och har skrivit på för två år med de svenska mästarna. ”Ett steg i rätt riktning”, säger Hurtig.

I helgen åkte 2000-talets dominant Umeå ur damallsvenskan, efter 19 år i rad i högstaligan. Nu har en av lagets främsta spelare gjort klart med en ny klubb.

Efter fem säsonger i A-laget har anfallaren Lina Hurtig, två seriemål i år, skrivit på ett tvåårskontrakt med nyblivna svenska mästaren Linköping.

”Jag är glad över att vara klar för Linköpings FC. Det känns som ett steg i rätt riktning för mig personligen och jag ser fram emot flytten och att sätta igång med träningen med mitt nya lag”, säger Hurtig i ett pressmeddelande.

21-åriga Hurtig, som tidigare haft problem med skador, är ett namn som till och från förekommit i Pia Sundhages landslag.

Väntar besked från stjärnorna

Linköpings sportchef Martin Sjögren är nöjd över att Hurtig ansluter.

– En av de absolut mest spännande svenska spelarna, säger han till SVT Sport.

Värvningen av 21-åriga Lina Hurtig kommer i ett läge där klubbens anfallsstjärnor Stina Blackstenius och Pernille Harder sitter på utgående kontrakt.

– Det där är en följetång i sig. Vi har kommit långt i förhandlingarna, men det är dags att få besked av båda dom här spelarna. Ambitionen är att truppen inför 2017 ska vara helt klar sista november, säger Martin Sjögren.

Två anfallare som kan lämna, värvar ni Lina Hurtig för att ersätta någon av dem?

– Det får du själv spekulera i. Hurtig är en spelare som kan användas på många olika positioner och som vi varit intresserade av under en längre period, vi var nära att knyta till oss henne redan inför förra säsongen.

I slutet av oktober berättade Stina Blackstenius för SVT Sport om det ”svåra beslutet” hon har framför sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.