Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Lionel Messi öppnar för ytterligare ett VM

Uppdaterad
Publicerad

Kommer Lionel Messi att vara med för att försöka försvara VM-titeln 2026? Den argentinske fotbollsstjärnan utesluter inte helt att han fortfarande är kvar i landslaget då.

– Med tanke på min ålder och hur lång tid det är kvar verkar det svårt. Men det beror på hur min karriär fortsätter. Nästa gång fyller jag 36 år, säger Messi en stor intervju med argentinska tidningen Olé.

Messi ledde Argentina till landets tredje VM-guld – och hans första – i Qatar i december. Paris SG-spelaren gjorde bland annat sju mål, däribland två i finalen där han också nätade i straffläggningen som avgjorde dramat mot Frankrike.

– Jag älskar att spela fotboll och så länge jag mår bra och känner att jag är i form och fortsätter njuta av det här, kommer jag göra det. Men det verkar långt till nästa VM.

Lionel Messi fyller 39 år på sommaren när VM 2026 avgörs i Mexiko, USA och Kanada.

KLIPP: Messi bryter tystnaden om ilskan efter VM

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.