Liverpool fortsätter segertåget

Liverpools grepp om sin första ligatitel på 30 år hårdnar allt mer.

Victor Nilsson-Lindelöfs Manchester United kunde inte sätta stopp för segertåget – Liverpool vann med 2–0 och tog säsongens 21:a vinst.

Virgil van Dijk och Mohamed Salah såg till att Liverpool nu leder Premier League-fotbollen med förkrossande 16 poängs marginal till tvåan Manchester City, som dessutom har en match mer spelad.

Resten av vägen mot första ligatiteln sedan 1990 ser ut att bli en ren defilering.

Liverpool hade vunnit 20 av 21 ligamatcher den här säsongen före söndagens drabbning och det var just Nilsson-Lindelöfs United som lyckats lugga den överlägsna serieledaren på poäng på Old Trafford i oktober när det blev 1–1.

Nu kom United till spel utan Marcus Rashford som slog upp en ryggskada i FA-cupen tidigare i veckan och nu blir borta i flera veckor.

Snabbt grepp

Liverpool tog snabbt greppet på Anfield då Virgil van Dijk fick nicka in ledningsmålet på hörna redan i 14:e minuten efter dålig markering. Harry Maguire försökte rädda upp situationen i sista stund, men hann inte fram.

Drygt tio minuter senare hade hemmalaget en 2–0-boll inne – som dock dömdes bort.

Efter VAR-granskning ansågs van Dijk ha ruffat i en höjdduell med målvakten David de Gea och Roberto Firminos mål godkändes inte.

Liverpool skapade läge efter läge, men brände allt. De Gea gjorde dessutom en högklassig fotparad i slutet av första halvlek när Sadio Mané fick friläge.

Salah avgjorde

Manchester United fick ett jätteläge i 59:e minuten när Anthony Martial rann igenom, men fransmannen valde att gå på kraft i avslutet som gick högt över.

United kunde lyfta upp spelet i slutet, men de riktigt vassa chanserna kom aldrig.

I stället kunde Mohamed Salah kontra in 2–0-mål i den sista tilläggsminuten.

Manchester United är kvar på femte plats och missade chansen att krympa fempoängsmarginalen upp till fyran Chelsea som innehar den sista Champions League-platsen.

Trean Leicester föll överraskande borta mot Burnley som vände och vann med 2–1. Avgörandet kom med elva minuter kvar genom Ashley Westwood.