Mohamed Salah firar sitt 3-0-mål mot Bournemouth. Foto: Bildbyrån

Liverpool upp i topp efter kross

Liverpool besegrade Bournemouth med 3-0. Därmed återtog laget serieledningen från Manchester City.

Liverpool fick en smakstart när Sadio Mané skickade in 1-0 efter 24 minuter. Tio minuter senare drygade Georginio Wijnaldum ut till 2-0 efter en läcker lobb över Artur Boruc i Bournemouthmålet.

Liverpool fortsatte ösa på och efter att bollen gått som på ett snöre placerade skyttekungen Mohamed Salah enkelt in 3-0 efter tre minuter av andra halvlek. Målet var egyptierns 17:e för säsongen. Salah var sedan nära att göra ytterligare ett, men anfallaren fick se sitt skott ta i ribban.

Segern innebär att Liverpool nu har 34 raka ligamatcher på Anfield utan förlust och dessutom tar de över ledningen i Premier League, tre poäng före Manchester City som möter femman Chelsea på hemmaplan i morgon.