Roberto Firmino och Curtis Jones firar vid Liverpools 2–0-seger mot Sheffield United. Foto: Bildbyrån

Liverpools milstolpe när de bröt sviten

Uppdaterad
Publicerad

Fyra förluster i rad.

Men i kväll bröt Liverpool sin tunga svit.

Och nådde dessutom en mål-milstolpe.

Sheffield Uniteds Kean Bryan har skrivit in sig i Liverpools historieböcker. För hans självmål fram till 2–0 för regerande mästarlaget var nummer 7 000 för Liverpool i engelska högstaligan.

Målet kom när anfallaren Roberto Firminos skott styrdes in via Bryans ben.

Dessförinnan hade mittfältslöftet Curtis Jones spräckt nollan i början av andra halvlek. Högerbacken Trent Alexander-Arnold räddade precis bollen från att gå ut till hörna, hans inlägg klackade mittbacken Phil Jagielka nonchalant rakt in i straffområdet. Bollen hamnade hos Jones som bara kunde trycka in sitt första mål för säsongen.

2–0-seger för Liverpool som alltjämt ligger sexa i Premier League, men har nu endast en poäng upp till Chelsea som spelade 0–0 mot Manchester United. Sheffield United är fortsatt jumbo, 15 poäng upp till säker mark.

– Vi skapade väldigt många chanser. Andy Robertson (vänsterback) kunde ha gjort ett hattrick. Det var viktigt att vi höll nollan. Adrian (målvakt som vikarierade för Alisson Becker) visade klass och karaktär. Jag är väldigt glad för hans skull, säger Liverpool-tränaren Jürgen Klopp.

Premier League

Sheffield United logo

Sheffield United

0 - 2

Liverpool logo

Liverpool

Bramall Lane, Sheffield
Publik: 0
Domare: Jon Moss

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.