Foto: TT Nyhetsbyrån

Lotte skräller vidare i tyska cupen

Uppdaterad
Publicerad

Först skickade Sportfreunde Lotte ut Werder Bremen ur den tyska cupen i den första omgången. I den andra skrällde laget från den tyska tredjedivisionen igen och slog Bayer Leverkusen på straffar.

Segern kom trots att Lotte fick spela med tio man från den 79:e minuten när backen Tim Wendel blev utvisad.

– Det här går inte att slå, så dumt är det, sade en rasande Rudi Völler, sportchef i Leverkusen, efter matchen.

Champions League-laget har haft det tufft på slutet och halkat ner till elfte plats i Bundesliga efter två raka förluster. Mot Lotte i cupen gick laget upp i ledning två gånger – och tappade den lika många gånger. Bland annat genom ett själmål som tog matchen till förlängning.

På de avslutande straffarna var Lotte kallast.

Eländet förstärktes av att Leverkusen-tränaren Roger Schmidt fick se det hela på en tv i spelarbussen. Schmidt var inte välkommen på matcharenan sedan han stängts av för att verbalt ha attackerat Hoffenheims tränare i helgens 0–3-förlust i Bundesliga.

– Det här är den svåraste situationen vi varit i sedan jag kom till klubben, sade anfallaren Stefan Kiessling, som spelat tio år i klubben.

Nästa vecka väntar Tottenham på bortaplan för Leverkusen i Champions League.

Men Leverkusen var i alla fall inte enda Bundesligaklubb att förlora på tisdagen. Även Freiburg åkte ut på straffar mot Sandhausen som håller till i 2. Bundesliga

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.