Foto: Bildbyrån

Lugnande besked: Ingen svår skada för Fernandes

Uppdaterad
Publicerad

Den ryska backen Mário Fernandes, som fick föras till sjukhus efter att ha fallit handlöst och slagit i marken i samband med en luftduell i EM-matchen mot Finland, har inte drabbats av någon svår ryggskada. Det meddelar det ryska fotbollsförbundet.

”Det misstänktes att Fernandes hade fått en ryggmärgsskada. Men röntgen visar att så inte är fallet. Han kommer att flyga med resten av laget till Moskva och de ryska landslagsläkarna kommer att observera honom”, säger det ryska förbundet i ett uttalande.

30-årige Fernandes, som är född i Brasilien, fick bäras av planen på bår och kördes med ambulans direkt till sjukhus efter smällen.

Fotbolls-EM

Det ryska landslaget vann matchen mot Finland med 1-0 och står på tre inspelade poäng efter två omgångar. I den tredje och avslutande gruppspelsmatchen ställs ryssarna mot Danmark. Om Fernandes kan spela den matchen är oklart.

KLIPP: Ryske försvararen förd till sjukhus efter otäck landning (17 juni 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet