Mikael Lustig drar på sig ett gult kort. Foto: Bildbyrån

Lustig avstängd i första playoff-matchen

Uppdaterad
Publicerad

Efter 55 minuters spel i kvalmatchen mot Nederländerna drog Mikael Lustig på sig ett gult kort. Detta innebär att han är avstängd i första playoff-matchen.

– Klart att det är bittert att missa första playoff-matchen, säger Lustig till SVT Sport.

Det var efter knappa timmen spelad som den svenske ytterbacken skulle kasta ett inkast. Domaren, Sergey Karasev, tyckte att Lustig tog för lång tid på sig och valde att varna honom.

”Väldigt onödigt”

Detta innebär att Mikael Lustig nu är avstängd i den första playoff-matchen.

Herrlandslaget i fotboll

– Väldigt, väldigt onödigt att Lustig drar på sig det gula kortet som gör att han är avstängd. Han får inte ge domaren chansen över huvud taget att kunna ge en varning när han riskerar avstängning, säger SVT Sports expert, Daniel Nannskog som är på plats i Amsterdam.

”Kunnat ge mig en varning”

Även Andreas Granqvist och Victor Nilsson-Lindelöf riskerade avstängning vid ett taget gult kort, men klarade sig utan varningar matchen igenom.

– Surt. Jag visste såklart att jag hade dragit ner på tempot under hela matchen men oftast brukar man få en varning först, men det gula kortet kom upp direkt. Jag visste såklart vad det betydde. Det är klart att det är bittert att missa första playoff-matchen men ni kommer få se en taggad Micke till andra matchen, sade Lustig till SVT Sport efter matchen.

Janne Andersson till Kanal 5:

– Vad ska jag säga? Det var olyckligt. Men vi kommer ifrån med ett gult, så det får vi vara nöjda med.

Vilka Sverige får möta i playoff i kamp om en VM-plats lottas den 17 oktober.

LÄS OCKSÅ: Här är lagen Sverige kan få möta i playoff

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet