Mikael Lustig hyllar Alexander Isak. Foto: Bildbyrån

Lustig hyllar Isak: ”Det här är något speciellt”

Uppdaterad
Publicerad

Polens vassaste vapen inför sista gruppspelsmatchen mot Sverige stavas Robert Lewandowski.

Sveriges motsvarighet?

Alexander Isak.

– När han väl kommer upp i fart går det knappt att stoppa honom, säger Mikael Lustig.

Sedan landslagsdebuten 2017 har Alexander Isak gått från klarhet till klarhet. Efter vinsten mot Slovakien hyllades svensken stort av medier runt om i världen.

Nu hyllas han även av Mikael Lustig.

Fotbolls-EM

– Han kan skapa chanser på egen hand, och det skapar stor oro för lagen vi möter. Förhoppningsvis sitter de på samma sätt som ni frågar om Lewandowski, säger Lustig på presskonferensen.

Högerbacken menar dock att det är svårt att uttala sig om hur långt Isak har kvar till Lewandowskis nivå, och att det är svårt att jämföra dem med varandra.

– Ska man vara på den nivån måste man vinna titlar och göra mål.  Jag har nog aldrig sett en spelare där man efteråt sitter i omklädningsrummet och tittar på varandra och känner att ”det här är något speciellt”.

”Det är såna här matcher man brinner för”

Det blir en avgörande match mot Polen på onsdag. Där en vinst också innebär att man går vidare till slutspelet som gruppetta.

– Det skulle vara tråkigt om matchen inte betydde så mycket samtidigt skulle man hoppas att allt var klart och att vi är etta. Det är såna här matcher man vill spela och brinner för, säger Robin Quaison.

Något som Lustig håller med om.

– Vi kommer gå in i matchen mot Polen med undra procent fokus att vinna matchen. Det är såna här matcher man haft i huvudet som barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet