Brendan Rodgers var besviken både på storförlusten och den supporter som rusade in på planen mot Paris SG. Foto: TT.

Lustigs Celtic riskerar bestraffning

Uppdaterad
Publicerad

En supporter rusade in på planen mitt under Celtics match mot Paris SG. Det kan stå klubben dyrt.

Inte nog med att Celtic åkte på en stjärnsmäll med 0-5 inför hemmafansen mot Paris SG. Nu riskerar klubben bestraffning av Uefa.                 

Kort efter Edinson Cavanis 3-0 på straff rusade en Celticsupporter, med den grönvita halsduken väldigt synlig, in och försökte sparka mot PSG:s Kylian Mbappe men blev tagen av matchvärdar. Supportern som såg ut att vara i 20-årsåldern leddes iväg efter sidlinjen vid mittplan.       

– Det var en stor besvikelse att se det och jag är säker på att klubben tar itu med den där supportern, säger Celtics tränare Brendan Rodgers till Reuters. 

Han uppskattade att publiken buade ut den inrusande supportern.   

Förlusten var lagets största på hemmplan, alla matcher inräknade under dess 129-åriga historia. 1895 vann Heart of Midlothian också med 5-0. Under de 122 år som gått sedan dess har hemmafansen inte sett något liknande.   

– Vi spelade som ett P12-lag, muttrar Rodgers.        

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.