• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. Läs mer

”Kanske behövs en generationsväxling i mediekåren”, sa Mikael Lustig. Foto: Bildbyrån

Landslagets känga till mediekåren

Publicerad

Sverige tog sig till EM 2016 efter totalt 4–3 mot Danmark. Då passade flera av spelarna på att ge en rejäl känga till media.

– I dag visar vi vilket lag vi är. Det blir ingen generationsväxling än iallafall. Kanske en generationsväxling i mediekåren istället. Fy fan, vad gött! sa Sveriges högerback Mikael Lustig till Kanal 5 direkt efter slutsignalen.

– Det har varit mycket kritik från media som sa att vi inte hade i Frankrike att göra men vi gick ihop som ett lag och visade otrolig moral. Riktigt skönt att vi lyckades, säger mittbacken Andreas Granqvist.

”Kallats tidernas sämsta landslag”

Även Erik Hamrén uttryckte en känsla av upprättelse efter avancemanget.

– Jag ser det inte som en revansch. Men med tanke på att vi har blivit kallade Sveriges sämsta landslag genom tiderna så känns det här såklart väldigt bra, säger förbundskaptenen på presskonferensen.

Vad betyder det här för dig?

– Det betyder att jag är förbundskapten ett tag till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer