Madelen Janogy i landslagströjan. Foto: Bildbyrån

Madelen Janogy bryter kontraktet med Wolfsburg

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av maj tog landslagsanfallaren Madelen Janogy paus från fotbollen på grund av psykisk ohälsa och sömnproblem. Nu är det klart att hon bryter kontraktet med den tyska storklubben Wolfsburg.

– Jag är väldigt ledsen att lämna Wolfsburg i det här skedet, men det här är det rätta för mig personligen, säger hon.

När den tyska ligan återupptogs efter speluppehållet fanns inte Madelen Janogy med i laget. Det efter att hon kommit överens med klubben att stanna hemma i Sverige på grund av sömnproblem.

– Jag mådde inte dåligt på själva träningarna, eller när vi var ute och fikade eller hittade på något med lagkamraterna. Men kvällarna, det var en mardröm. Jag sov dåligt redan när jag kom till Wolfsburg men sedan blev det bara sämre och sämre. Men jag sa det inte till någon, sa hon till Expressen.

Mer Wolfsburg: Här får spelarna fira guldet (28 juni):

Lämnar Wolfsburg

Nu är det också klart att hon bryter kontraktet med Wolfsburg som sträckte sig till 30 juni 2021.

– Jag är väldigt ledsen att lämna Wolfsburg i det här skedet, men det här är det rätta för mig personligen. Jag är väldigt glad över stödet jag fått från klubben. Hur Wolfsburg hanterat min situation visar vilken professionell klubb de är. Jag vill önska klubben lycka till i framtiden och tacka alla spelare och människor runt om i klubben för en fantastisk tid. Jag är säker på att våra vägar kommer att korsa igen i framtiden, någonstans på något sätt, säger Madelen Janogy i ett pressmeddelande.

Succé i landslaget

Så sent som i december 2019 blev Madelen Janogy klar för Wolfsburg då hon anslöt från Piteå som hon tog SM-guld med 2018.  Förra sommaren slog hon också igenom internationellt då hon var med och tog ett VM-brons. I premiären mot Chile punkterade hon matchen då hon gjorde 2–0-målet.

KLIPP: Här är Janogys höjdpunkter från succéåret (11 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.