Madelen Janogy: ”Vi har ju varandra”

Uppdaterad
Publicerad

I Tyskland får fotbollslagen börja träna igen.

Men Wolfsburg-svenskarna Fridolina Rolfö och Madelen Janogy får vänta lite till.

Och under tiden tillbringar de all sin vakna tid tillsammans.

– Vi försöker hålla oss vid liv tänkte jag säga, säger Fridolina Rolfö till SVT Sport.

Att den mesta idrotten är pausad i världen är ingen nytt. Men i veckan rullades bilder ut där storlaget Bayern Munchen började träna igen. I Tyskland får lagen numera träna – så länge de gör det i små grupper.

Wolfsburg leder damernas Bundesliga stort och i laget spelar Hedvig Lindahl, Madelen Janogy och Fridolina Rolfö. Men de två sistnämnda får vänta ett tag till innan de drar på sig fotbollsskorna då de sitter i karantän – tillsammans hemma hos Rolfö.

– Solen skiner och vi kan vara ute och träna, vilket är jätteskönt, och vi har en balkong att hänga på så det kunde varit sämre, säger hon.

– Ja vi har ju varandra också, fyller Janogy in.

”Varit en jättetrygghet”

Madelen Janogy kom till klubben vid årsskiftet och på grund av coronapandemin har hon fortfarande inte hunnit få tillgång till sin lägenhet. I stället har hon bott hos Rolfö sedan hon flyttade till staden.

– Det har varit en jättetrygghet och jag har haft en jättefin början liksom, säger Janogy.

Medan de avverkar sin två veckors karantän så gäller det att hitta på annat att göra.

– Nu har vi börjat ett projekt, vi sa det vi måste göra något så vi inte blir tokiga här i lägenheten. Vi ska försöka göra det trevligt på balkongen och bygga en soffa att hänga i så vi kan njuta ännu mer, säger Rolfö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.