Kosovare Asllanis Real Madrid mot Hedvig Lindahls Atletico Madrid.

Då fick den rutinerade burväktaren jubla.

Atletico Madrid vann med 2-0.

Det bjöds på derbyhetta av rang redan i den andra omgången av spanska Primera Division Femenina. Och landslagsmålvakten Hedvig Lindahl återfanns i vanlig ordning i Atletico Madrids startelva när laget gästade Real Madrid.

Hemmalaget löste nyligen avancemang till Champions League-gruppspelet, och i dag väntade en ny utmaning. Landsmanninan, tillika storspelaren, Kosovare Asllani, som nyligen gjorde comeback efter att ha drabbats av covid-19, inledde på bänken.

Marängerna hade nog behövt henne från start.

Bortalaget fick nämligen bästa tänkbara inledning då de spräckte målnollan efter blott fyra minuters spel. Försäsongens stora utropstecken Deyna Castellanos hittade nät i premiären mot Rayo Vallecano och i dag satte hon 1-0.

Asllani inbytt i andra

I den 49:e minuten gjorde matchens andra svensk entré. Asllani byttes in i hopp om att vända på steken. Dock förgäves.

För 20 minuter senare stod gästerna för en upprullning av högsta klass och Barbara Latorre kunde servera Estefania Banini till 2-0.

Den mångmeriterade svenska målvakten fick därmed lämna bortagräset med segern i behåll – och ett leende på läpparna. För hennes lag väntar match mot Huelva härnäst. Asllani och Real Madrid får komma igen när de ställs mot Granadilla Tenerife i nästa omgång.

ARKIV: Kosovare och fotbollsdamerna hemma igen efter OS-silvret (7 augusti 2021)