Foto: Bildbyrån

Madridmöte i CL-semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en repris på fjolårsfinalen i Champions League, men i år möts de spanska fotbollsgiganterna Real Madrid och Atlético Madrid redan i semifinalen.

I den andra semifinalen möts Monaco och Juventus.

– Monaco! Det är ett starkt lag med många talangfulla spelare som haft en imponerande säsong. Vi får se upp men målet är klart, twittrar Juventus mittfältsstjärna Sami Khedira.

Första matcherna spelas den 2 och 3 maj med returer den 9 och 10 maj. Finalen spelas i Cardiff den 3 juni.

Real favorit i sin semifinal

Real Madrid vann finalen i fjol, efter straffläggning, och får nog gälla som favorit i semifinalmötet i år. Real slog ut det tyska storlaget Bayern München i kvartsfinal medan Atlético vann över Leicester.

Juventus är favorit i mötet med Monaco efter att ha slagit ut Barcelona med 3–0 respektive 0–0. Monaco tog sig till semifinal efter segrar över Dortmund efter bombdådet mot det tyska lagets buss. Juventus och Monaco möttes i Champions League-kvartsfinal 2015, med Juventus som segrare. Juventus tog sig sedan till final, men förlorade då mot Barcelona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.