Magdalena Eriksson klar för Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

Två dagar före EM-premiären mot Tyskland släpps nyheten att Magdalena Eriksson lämnar Linköping för spel i den engelska ligan, med Chelsea.

– Det känns som ett helt rätt steg för mig att ta, säger Eriksson till SVT Sport.

Magdalena Eriksson har skrivit ett tvåårskontrakt med den engelska storklubben och lämnar Allsvenskan redan i sommar.

– Givetvis är det en blandad känsla, jag har spelat i Linköping länge och är lagkapten också, så det är tufft att lämna mitt i säsongen, men det känns otroligt kul!

Chelseas proffsighet imponerar på Eriksson

Andra klubbar har också funnits med i bilden, men landslagsbacken kände direkt att det var Chelsea som var klart intressantast.

– De imponerade på mig med sina faciliteter, sin proffsiga miljö, sitt fotbollstänk. Det passar perfekt in på hur jag ser på fotboll, så det var det som avgjorde

Klubbkamrat med Hedvig Lindahl – ”Betyder trygghet”

Att Hedvig Lindahl redan finns i klubben betyder också mycket. Trygghet inte minst. Och Lindahl har bara haft positiva omdömen att dela med sig av till sin nya klubbkamrat.

– Klubben har väldigt höga ambitioner. Det passar både Hedvig och mig.

LINDAHL

Vad kommer det här betyda för din utveckling som fotbollsspelare tror du?

– Jag tror det kommer utveckla mig jättemycket. I fotbollskultur, ett nytt sätt att tänka fotboll. Nya lagkamrater. Jag tror att det är det jag behöver för att ta nästa steg i karriären.

Vill utvecklas i ett högre tempo

Hon tar med sin vassa vänsterfot till London konstaterar hon med ett stort leende. Och tror att den engelska spelstilen kommer passa henne bra.

– Jag är tuff i mitt spel. Och jag vill träna på att få spela i ett högre tempo, så det är det jag vill utveckla, berättar landslagsprofilen för SVT Sport.

Att det nu efter många och långa förhandlingar är klart och officiellt betyder att Magdalena Eriksson helt kan koncentrera sig på ett efterlängtat EM.

– Ja skönt att få ut det. Och kunna koncentrera mig på Tysklandsmatchen bara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.