Magdalena Eriksson målskytt i Chelseas seriefinal mot Manchester City

Uppdaterad
Publicerad

Drömmål, försvarsslarv, straffmiss och svenskmål.

Seriefinalen i Women's Super League hade det mesta.

Matchen slutade 3–3 – och Chelsea har därmed fortfarande titeln i egna händer.

– Vi är rätt nöjda, säger lagkaptenen Magdalena Eriksson.

De som hade bänkat sig för att se seriefinalen i Women's Super League blev knappast besvikna.

De fick se hela sex mål, och mer underhållning därtill.

Erikssons första mål

Matchen spelades från den första matchminuten till den sista i ett högt tempo, med spelare som var fast beslutna att ta segern som skulle ge deras lag övertaget i den dramatiska titelkampen.

– Det här var en match som vi har sett fram emot hela veckan. Jag tror att alla kunde känna hur mycket som var på spel, säger Magdalena Eriksson till SVT Sport.

Ett av målen gjordes av just Eriksson. Målet kom i den 68:e minuten, då Jonna Andersson slog in bollen i straffområdet. Sophie Ingle skarvade bollen vidare mot mål och där vräkte Eriksson sig framför sista Manchester City-spelaren och nickade in bollen via City-målvakten.

Kortvarig glädje

Målet innebar 2–2, och var Erikssons första i ligan den här säsongen.

– Kul att få göra mål och vara med där. Jag har haft lite chanser på fasta situationer, och jag hade en chans till lite senare i matchen (en nick efter hörna, reds. anm) som jag borde ha satt dit. Men mest var det roligt för att vi fick 2–2 och det kändes som att vi hade en chans att komma tillbaka, så det var mest därför man blev glad, säger Eriksson.

Men Chelsea-glädjen blev kortvarig. För bara en dryg minut senare fick City straff, efter att Ingle vräkt ner Caroline Weir i straffområdet.

– Det kändes frustrerande. Vi har precis gjort 2–2, och så ger vi bort en straff och en målchans, säger Eriksson.

Drömmål från 30 meter

Fram för att slå straffen klev Gergia Stanway, men den tyska målvakten Ann-Katrin Berger räddade.

Underhållningen var inte slut där. Två minuter senare laddade Bethany England högerdojan  från ungefär 30 meter och sköt ett skott som gick i en perfekt båge och in vid vänsterstolpen, chanslöst för City-målvakten Ellie Roebuck.

Hemp kvitterade

Men det var inte slut på svänigheterna. I den 77:e minuten slog Caroline Weier en djupledsboll in i straffområdet, och Lauren Hemp tryckte bort den passiva Maren Mjelde och stötte in 3–3. Det var bara två minuter efter Englands drömmål.

– Det måste vi titta på och bli bättre direkt efter vi har gjort mål. Vi måste tänka mer smart och skydda målet bättre, säger Magdalena Eriksson.

”Besviken över vår prestation”

Det målet blev matchens sista. Därmed behåller Manchester City ledningen, en poäng före Chelsea som har en match mindre spelad.

– Det absolut viktigaste var att vi inte förlorade. Men samtidigt är jag besviken över vår prestation, för jag tycker att vi kan spela mycket bättre än vi gjorde i dag, säger Eriksson.

”Nu kan man ta på det”

Strax där bakom skuggar Arsenal, två poäng efter Chelsea.

– Det är ju nu det kommer till liv. Nu kan man ta på det, på något sätt. Det är sex matcher kvar och börjar verkligen hetta till och finns så mycket att spela för, säger Magdalena Eriksson.

– Det kommer bli tajt ända in till slutet. Det gäller att ta varje match på absolut största allvar och ser till att gå obesegrade genom säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.