Magnus Pehrsson mötte pressen efter beskedet.

Magnus Pehrsson: ”Jag hade gärna fortsatt”

Uppdaterad
Publicerad

På måndagsmorgonen kom beskedet – Malmö FF sparkar Magnus Pehrsson.

På en presskonferens på eftermiddagen uttalade sig tränaren själv om beskedet.

– Jag hade gärna fortsatt, säger Pehrsson.

Efter att Malmö FF släppt nyheten om Magnus Pehrssons avsked och haft presskonferenser med nye tränaren Daniel Andersson och vd Niclas Carlnén fick huvudpersonen själv sätta sig vid podiet.

Och 41-åringen hymlade inte med sina känslor.

– Det är en sista månad som varit tuff och hård för oss alla. Det är en månad av de 16-17 som jag har jobbat här. Fram tills den här sista delen så är jag stolt och glad för att ha varit här. Vi har utvecklats väldigt mycket, jag har utvecklats, klubben har utvecklats, många spelare har utvecklats och vi har vunnit de flesta matcher vi har ställt upp i, säger Pehrsson.

”En ledsamhet i rummet”

Beskedet gavs på månadsmorgonen i ett möte med sportchefen och vd:n.

– Det är ganska lätt att läsa av kroppsspråk. När jag och ”Danne” träffades i morse och skulle ta ett snack så fanns det en ledsamhet i hela rummet, och den delade jag också. Helt förvånad var jag inte, för i går var en sådan match där det kändes som att vi hade vridit och gjort allt rätt utifrån den situationen som vi kom från, men lyckades inte.

Tycker du beslutet är rätt eller fel?

– Jag hade gärna fortsatt, så klart. Om vi tar sista veckan så vet alla om att prestationen i cupen var för dålig, det är den match som jag tycker har varit riktigt dålig i år. Men i matchen mot Göteborg och matchen i går är vi ändå ett lag där man bara väntat på att vändningen ska komma. Jag trodde på det i går och jag hade trott det även mot Hammarby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.