MFF-tränaren: ”Djurgården var bättre och hetare”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF-tränaren Magnus Pehrsson är pressad efter en ny förlust – denna gång en blytung finalförlust i Svenska cupen mot Djurgården.

– Jag känner stor besvikelse, säger han till SVT Sport.

Malmö FF har hackat under inledningen av allsvenskan och med bara tre segrar på de inledande åtta ligamatcherna parkerar den regerande mästaren på en åttondeplats.

Som lök på laxen blev skåningarna överkörda 3-0 av Djurgården i dagens cupfinal. Under kölhalningen skanderade vissa tillresta MFF-fans för tränare Magnus Perhsson att avgå.

Efter matchen uttalar sig huvudpersonen själv.

– Jag känner stor besvikelse. Djurgården var bättre och hetare. Fansen skapar en enorm kuliss och att inte kunna ge dem presenten, att vinna, känns tufft, säger han till SVT Sport.

”Det var en unik match”

På frågan om hur man studsar tillbaka efter förlusten svarar Pehrsson:

– Vi vet att det är match om några dagar igen i Allsvenskan. Det här var en unik match med en titel på spel, men vi vill hitta fokus på ett par saker och gå en väg och se till att få med oss de som vill ta nästa steg och vinna nästa match.

Vad gick snett i dag?

– Vår idé var att ha många spelare centralt, vara beredda på duellspelet, ta tag i bollen därifrån och sedan hitta spel. Det känns som att Djurgården hade ungefär samma idé, men var bättre och hetare, och så får dem självklart 1-0-målet som ger dem energi, säger Pehrsson och fortsätter:

– Sedan är det klart att andra målet faller i början av andra halvlek. Jag tycker att de mest vinner den här matchen på rent mod och tuffhet i dueller, vilket ger dem överläge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.