Majstorovic: ”Bättre bli allsvensk innan man tar klivet ut i Europa”

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Majstorovic har ett stort arbete framför sig med nyuppflyttade Brommapojkarna.

Framför allt gäller det att få talangerna att stanna kvar och inte lämna för tidigt.

– Att bli en stabil a-lagsspelare är bästa vägen innan du tar klivet ut i Europa, säger han till SVT Sport.

Igår blev det klart att Brommapojkarna är klart för allsvenskan. Sportchefen Daniel Majstorovics arbete fortsätter nu för att etablera klubben i högsta serien. Brommapojkarna är välkända för att fostra talanger, men har svårare att behålla dom när större klubbar lockar.

Premier League-laget Brighton har värvat anfallstalangen Viktor Gyökeres och Carl Starfelt lämnar för IFK Göteborg. Majstorovic har märkt av trenden att yngre spelare har bråttom att söka lyckan. Tidigare har talanger som Joel Asoro lämnat BP för Sunderland och Joseph Colley för Chelsea.

– Det har varit så över en tid nu. Man har själv varit där, man vill framåt och htita möjligheterna. Men någonstans måste man också få vägledning. Att bli en stabil allsvensk spelare och få kontinuitet på a-lagsnivå är den bästa vägen innan du tar klivet ut i Europa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.