Målet inför lördag: ”Sopa Tysklandsspöket under mattan”

Publicerad

Sverige har tagit sig till kvartsfinal i VM. Väl där väntar mardrömsmotståndaren Tyskland, ett lag Sverige inte besegrat i mästerskap sedan 1995. Men Sveriges Magdalena Eriksson räds inte motståndet.
– Nu vill man bara kunna tysta alla och vinna mot dem, säger hon till SVT Sport.

På lördag kliver Sverige in på stadion i Rennes för att spela kvartsfinal mot Tyskland, en krävande match men ändå något att se fram emot.

– Det kommer bli en otroligt tuff match och en häftig match att få spela. Vi kommer göra allt vi kan för att slå Tyskland, säger Magdalena Eriksson till SVT Sport.

Att Sverige har haft svårt för Tyskland är ingen hemlighet. Men det lägger Eriksson ingen större vikt vid.

– Man är så less på att höra det här snacket så nu vill man bara kunna tysta alla och kunna vinna mot dem och gå vidare och sopa det här Tysklandsspöket under mattan, säger hon till SVT Sport.

Tre dagars vila blir det mellan matcherna för det svenska laget, två dagar mindre än motståndaren Tyskland.

– Nu handlar det om att återhämta sig. Att vila benen, få sömn, äta bra och träna bra. Mentalt också ställa om sig mot Tyskland. Börja titta på dem och titta på detaljer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer