• Viktigt meddelande:

Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Målkameraföretag ber om ursäkt efter att Sheffield United snuvats på mål

I den 42:a minuten såg Sheffield ut att ha tagit ledningen efter att Aston Villa-målvakten Örjan Nyland ramlat in i målburen med bollen i famnen.

Men domaren fick ingen signal från målkamerorna, och dömde inte mål.

Nu ber företaget bakom målkameran om ursäkt.

”Hawk-Eye ber oreserverat om ursäkt”, skriver de i ett uttalande.

Den första matchen i Premier Leagues omstart, mellan Aston Villa och Sheffield United, slutade 0–0. Men faktum är att Sheffield United borde haft ett mål.

Men trots att Oliver Norwoods frispark i den 42:a minuten gick in i målet efter att Örjan Nyland ramlat in i målburen så fick domaren Michael Oliver ingen signal från målkameran och dömde därför inte mål.

Kamerorna var skymda

Efter matchen kom dock en ursäkt från företaget Hawk-Eye (som tillverkar målkamerorna och dess teknik), där de erkände att bollen var innanför linjen. Företaget hävdade då att det var första gången ett sådant fel inträffat under de över 9 000 matcherna som systemet använts.

Misstaget förklarades med att alla sju kameror som övervakade målet skymdes av antingen målvakten, en försvarare eller någon av stolparna.

”Hawk-Eye ber oreserverat om ursäkt till Premier League, Sheffield United och alla andra som påverkas av denna incident”, skrev de i uttalandet, enligt flera brittiska medier.

Klipp: Här knäböjer spelarna inför avspark