Kvarnsvedens anfallsstjärna Tabitha Chawinga. Foto: BILDBYRÅN

Kvarnsveden tog historisk seger

Kvarnsveden har fått en smakstart på sin första säsong i damallsvenskan.

En poäng i premiären följdes upp av tre nya i mötet med Mallbacken.

Anfallsstjärnan Tabitha Chawinga låg bakom två mål i 3–1-segern.

Kryss hemma mot Vittsjö och lagets första poäng någonsin i damallsvenskan följdes upp av en viktig seger på bortaplan.

Även om det är tidigt att prata om ”måstematcher” lär mötena de här lagen emellan bli viktiga när serien summeras i höst.

Kvarnsveden fick en smakstart när Caroline Lundberg satte 1–0 redan i den femte minuten. Blixtsnabba anfallaren Tabitha Chawinga, som gjorde 43 mål i elitettan i fjol, missade ett friläge men hann i kapp bollen vid kortlinjen och serverade Lundberg i straffområdet.

Elin Nyman fick ett drömläge att kvittera i slutet av den första halvleken när hon kom helt ren med målvakten. Men forwarden fick nästan för mycket tid på sig och sköt utanför.

Räddade på mållinjen

Efter paus dröjde det bara två minuter innan Kvarnsveden ökade på till 2–0. Chawinga slog ett inlägg från vänsterkanten och hittade fram till Agnes Dahlström vid bortre stolpen.

Madelen Janogy reducerade i den 68:e minuten och Mallbacken pressade på för en kvittering. Bara några minuter senare rundade Janogy målvakten men Robyn Decker räddade på mållinjen och Lina Lundqvist stod för en fotparad på returen.

I stället kunde Sarah Elnicky sätta pannan till på ett inlägg från Julia Roddar och avgöra med sitt 3–1-mål med drygt tio minuter kvar.