Piteås Madelen Janogy och Växjös Amanda Persson. Foto: Bildbyrån

Mållöst när Piteå tappade poäng mot Växjö

Mästaren Piteå tappade poäng i bortamötet med Växjö. Matchen slutade mållös vilket Växjö ska vara mest nöjda med.

En av de mest minnesvärda händelserna i denna mållösa match var att bevattningssystemet än en gång sattes på i en damallsvensk match och bröt spelet.

Det var i den 20:e minuten som vattnet började spruta och tvingade spelarna att stanna upp. Spelet kom igång bara någon minut senare. Så sent som igår försenades Rosengård-Kristianstad efter att vattnet kommit igång.

Även om chanserna totalt sett var var betydligt fler för gästerna från Piteå så var det hemmalaget som började matchen klart bäst.

Växjö skapade ett flertal bra lägen den första kvarten men svenska mästarna ökade trycket mot slutet av första halvlek. De hade bland annat en nick i ribban på hörna.

Efter en timme totalmissade Julia Karlenäs när bollen rullade framför henne vid straffpunkten.   Och med bara minuten kvar av matchen fick Piteå en riktigt bra möjlighet att göra 1-0 när Madelen Janogy kom loss och fick in bollen mot  Josefin Johansson som så när fick foten på bollen.

Piteå var klart bäst i andra halvlek men hemmalaget stod emot ända till domaren blåste för full tid.