Foto: TT.

Mållöst toppmöte i Göteborg: ”Rolig match”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en bra match när de allsvenska topplagen Göteborg och Malmö möttes på Gamla Ullevi: Men inga mål. Resultatet 0–0 innebär att Malmö behåller serieledningen, medan Göteborg tappade poäng på hemmaplan för första gången i år.

– Det är tajt spel och mycket dueller och en fartfylld fotboll, så det var en rolig match att spela, säger Sebastian Ohlsson till SVT Sport.

Malmö, med en rad skador och viktige mittfältaren Anders Christiansen avstängd, hade tre nya namn i startelvan. Bonke Innocent tog Christiansens plats på mitten.

I IFK Göteborg gjorde Lasse Vibe comeback efter skadeproblem, som ensam spets i en 4–2–3–1-uppställning.

Matchen var Göteborgs första i år på ordinarie hemmaarenan Gamla Ullevi, där en omläggning av hybridgräset dragit ut på tiden. ”Blåvitt” har i stället spelat på det större Ullevi – med tre klara segrar som resultat.

Skiftande spel

Göteborg började bäst med fint spel, men skapade inga riktigt heta chanser. Malmö fick större bollinnehav efter en stund, och sedan skiftade spelkommandot mellan lagen.

– Det känns som att vi är ganska överlägsna. Vi bestämmer var de ska ha sin ”possession”, säger Lasse Vibe i paus till C More.

Göteborgs Sebastian Ohlsson såg nyanser i matchen.

– Ganska jämn match. Tycker att vi har övertaget i första halvleken så tar det över lite mer i andra halvan, säger han till SVT Sport.

Direkt efter paus bytte Malmö in mittfältaren Romain Gall, som blev en positiv injektion för lagets spel.

Men inget av lagen lyckades göra mål, trots att det togs fina initiativ framåt från båda sidor.

Trotsade flaggförbud

Polisen hade förbjudit gigantiska så kallade OH-flaggor vid torsdagens match, eftersom de kan användas för att skydda personer som exempelvis använder pyroteknik. Men Göteborgs supportrar trotsade förbudet, och vecklade ut en flagga över hela norra ståplatsläktaren före matchstart.

När andra halvlek skulle starta tändes rykande fyrverkerier på Malmö-fansens läktare. Sedan förenades de två lagens klackar i ett gemensamt ”polisen – fotbollsmördare”.

Göteborg har fått en stark inledning på den allsvenska säsongen. Något som Ohlsson är väl medveten om – samtidigt som han är försiktigt optimistisk.

– Vi har trott på det hela tiden. Det har gått nio omgångar och vi fortsätter vara ödmjuka och ser var det tar oss, säger han.

Allsvenskan

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

0 - 0

Malmö FF logo

Malmö FF

Gamla Ullevi, Göteborg
Publik: 17083
Domare: Martin Strömbergsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.