Kalldusch för Tyresö i guldjakten

Uppdaterad
Publicerad

I dagens Stockholmsderby slog bottenlaget Djurgården överraskande guldjagande Tyresö hemma med 2-0. Jessica Landström stod bakom de två nästan identiska målen – Välplacerade skott vid bortre stolpen.

–  Jag försökte leta efter bortre i ett avslut, och de satt där de skulle i dag. Skönt att vinna över Tyresö, vi gör en krigarinsats, säger Jessica Landström till TV 4 efter matchen.

Damallsvenskan 2012

Tyresö hade det mesta av spelet, speciellt i första halvlek, men lyckades aldrig sätta sina chanser. Planen blev tungsprungen för ett Tyresö vant vid konstgräs.

– Det går långsamt och många dribblar länge, vi behöver få igång passningsspelet så att Djurgården får röra på sig, sade Caroline Seger i halvtid.

Det lyckades dock inte och matchen blev en riktig kalldusch för Tyresö, som behövde en seger i dag för att hänga på Malmö högst upp i tabellen. Vid Malmöseger mot Göteborg i morgon är avståndet upp till ettan fem poäng. Dessutom fick Marta sitt tredje gula kort, och missar därmed nästa match borta mot Kristianstad.

Segern gav Djurgården hopp i botten – avståndet till strecket är nu bara ett poäng.

– Vi har tre matcher kvar och vi ska ta fler poäng, säger Landström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2012

Mer i ämnet