Foto: Bildbyrån

Sent mål fällde Malmö i Europa League: ”Surt”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF fick en tung start i Europa Leagues gruppspel. Laget förlorade mot Dynamo Kiev med 1-0 efter ett sent segermål.

– Vi skapade tillräckligt med chanser för att göra mål. Sedan är det surt att de gör mål så sent. Vi gör en helt okej match men visst är vi otroligt besvikna, säger kaptenen Markus Rosenberg till Kanal 9.

Med sex minuter kvar kom Kiev i ett fint anfall. Volodymir Shepelev spelade bollen i djupet till Vitaliy Buialsky som kom fri och satte 1-0 till hemmalaget bakom Johan Dahlin. Det var Kiev som skapade flest chanser.

Europa League

– De hade högt tryck på oss länge och det var väl en tidsfråga innan de skulle pilla in en boll på oss, säger Behrang Safari till SVT Sport.

Med 20 minuter kvar kom Kiev i en snabb omställning. Viktor Tsyhankov kom i ett fint läge men stoppades av Behrang Safari, en situation som luktade straff men domaren vinkade upp Kiev-spelaren som blivit liggande i duellen.

För Dynamo som inlett ligaspelet historiskt dåligt var det ett trendbrott. Efter sju raka matcher utan vinst hemma på olympiastadion lyckades man äntligen vinna.

UEFA Europa League

Dynamo Kyiv logo

Dynamo Kyiv

1 - 0

Malmö FF logo

Malmö FF

Olimpiyskyi, Kiev
Publik: 17159
Domare: Aleksandar Stavrev

Malmös gruppspel

Malmö FF spelar i grupp B i Europa League. Här är resterande matcher i gruppen:

3 oktober: MFF–Köpenhamn, Lugano–Dynamo Kiev.

24 oktober: MFF–Lugano, Dynamo Kiev–Köpenhamn.

7 november: Lugano–MFF, Köpenhamn–Dynamo Kiev.

28 november: MFF–Dynamo Kiev, Lugano–Köpenhamn.

12 december: Köpenhamn–MFF, Dynamo Kiev–Lugano.

De två främsta i gruppen avancerar till sextondelsfinal, som avgörs i februari.

Källa: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet