Malmös skadesmäll: Rosenberg kan bli borta i veckor

Den allsvenska jumbon Eskilstuna chockade serieledarna i första halvlek. Men i den andra tog sig Malmö samman och plockade tre poäng efter Yoshimar Yotuns mål och framspelning.

Segern kan ändå ha blivit dyrköpt, då anfallaren Markus Rosenberg ser ut att bli borta 4-6 veckor.

Det blev en tung start på matchen för Malmö FF när Markus Rosenberg fick lov att kliva av med smärta i sätesmuskulaturen redan i den tionde matchminuten.

Lagkaptenen kan i värsta fall bli borta i 4-6 veckor.

– Antingen är det en krampkänning eller så är det en bristning, säger Jesper Robertsson, MFF:s fysioterapeut.

Rosenberg ska undersökas de närmaste dagarna.

Succéinhopp av talangen

Mattias Svanberg ersatte och presenterade sig ordentligt redan sju minuter senare.

För då fick den 18-årige anfallaren bollen ute till höger efter en fin passning i djupet från Alexander Jeremejeff. Svanberg visade ingen pardon utan krutade upp 1-0 i närmsta krysset bakom Tim Erlandsson i gästernas mål.

Två bortamål i slutet av första halvlek

Efter ledningsmålet kvarstod Malmös press och bollinnehav. Därför kom Eskilstunas kvittering som en överraskning för många.

Omar Eddahri tog sig loss på vänsterkanten, avancerade in mot mål och sköt. Bollen studsade på Anton Tinnerholm och tillbaka till Eddahri som enkelt kunde nicka in kvitteringen i öppet mål.

Och precis innan paus kom ytterligare ett mål från Eskilstuna, detta genom en riktig projektil från Ferid Ali. Mittfältaren fick bollen utanför straffområdet och kom snabbt till ett avslut som satt i nättaket bakom en chanslös Johan Wiland.

Malmö tog sig samman

I den andra halvleken visade ändå Malmö varför man är Sveriges bästa lag. Först kvitterade Yoshimar Yotun på frispark, innan han serverade Oscar Lewicki i den 66:e minuten som i straffområdet 'bara' behövde sätta huvudet till det fina inlägget och nicka in ledningsmålet.

Malmö låg under i paus mot Eskilstuna, men vände och vann. Foto: TT Nyhetsbyrå

Sista halvtimmen kontrollerades av Malmö som – till slut – tog en planenlig seger mot jumbon som fortfarande är utan trepoängare i årets Allsvenska säsong.