Delad poäng i tungviktsmötet i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Trots en drömstart och en man mer på banan så har AIK fortfarande inte besegrat Malmö på bortaplan sedan 1996. Sviten håller i sig efter att lagen under måndagskvällen delat på poängen i Malmö. 

Tarik Elyounoussi som saknades i AIK i premiären vann en boll på mittplan och skickade vidare till Robert Lundström som hittade Nabil Bahoui i djupled. Johan Dahlin i malmömålet gick ut för att möta upp Bahoui men fick se sig överspelad när Bahoui hittade Henok Goitom som skickade in ledningsmålet.

Kvittering på straff

Strax före paus kvitterade Malmö från straffpunkten genom Markus Rosenberg. Ett inlägg från Eric Larsson träffade armen på Henom Goitom och domare Stefan Johannesson blåste för straff.  

Brorsson utvisad

I inledningen av andra halvlek åkte Malmös Franz Brorsson på sitt andra gula kort och mittbacken tvingades kliva av planen. Det var stundtals ganska irriterat och heta känslor och Brorsson var inte långt i från att få sin andra varning redan innan paus.

– Jag hann inte tänka där ute, det var en ren reflex. Klumpigt och idiotiskt, säger Franz Brorsson, efter att han dragit Henok Goitom i armen och därmed fått sitt andra gula i matchen.

AIK-spelarna såg ut att vara ganska nöjda med en poäng i slutet av matchen och den riktiga satsningen mot tre pinnar kom aldrig i gång. Trots en man mer på banan i över 30 minuter blev det en mållös andra halvlek i Malmö och delad poäng.

– I efterhand är vi besvikna att vi inte lyckas få till mer ”punch” i det vi gjorde för att ta med oss tre poäng, säger AIK-tränaren Rikard Norling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.