Det blir bortamatch i Ungern för Malmö FF. Foto: Budapest Honved/Bildbyrån

Malmö Europakvalar i Ungern – trots inreseförbudet

Uppdaterad
Publicerad

Malmö fick lotten att möta Budapest Honved i Europa League-kvalet.

Nu står det klart att det blir bortamatch i Ungern för skåningarna – ett land som har inreseförbud från 1 september.

– Det finns inget som talar för att vi inte kommer in i landet, snarare tvärtom, säger Patrik Jandelin, evenemangsansvarig, till SVT Sport.

Tidigare under måndagen lottades kvalet till Europa League.

När Malmö FF:s lott landade på ungerska Budapest Honved var det oklart var matchen skulle spela någonstans. Detta i och med att Ungern inför ett inreseförbud till landet från och med i morgon, den 1 september, på grund av Covid-19.

Europa League

Men nu står det klart att matchen kommer att spelas i Ungern och att det blir bortamatch för Skånelaget.

– Det finns undantag för bland annat idrottsevenemang som gör det möjligt för oss att komma in, säger Patrik Jandelin, evenemangsansvarig Malmö FF, till SVT Sport och fortsätter:

– Vi åker dit i ett chartrat plan, alla är testade negativt (för Covid-19) och befinner oss i landet i mindre än ett dygn. Sedan kan det nog bli så att vi blir begränsade i var vi får röra oss.

Väntar på Uefa-besked

Inreseförbudet som börjar gälla i morgon, tisdag, bör inte ställa till för MFF.

– Inreseförbudet börjar ju gälla från och med i morgon. Vi kommer givetvis att kolla närmare med involverade myndigheter men det finns inget som talar för att vi inte kommer in i landet, snarare tvärtom, säger Jandelin.

Exakt var i Ungern matchen kommer att spelas, är dock fortsatt aningen oklart.

– Senast klockan 12 i morgon ska Budapest meddela Uefa var matchen ska spelas. Deras hemmaarena är under ombyggnad och det är fortfarande oklart om det går att spela där.

MER MFF: Höjdpunkterna från Malmö – Elfsborg (30 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet