Malmö FF bekräftar – Toivonen klar

Uppdaterad
Publicerad

Det har under en tid varit en del spekulationer och rykten kring att Ola Toivonen skulle återvända till allsvenskan och Malmö FF.

I dag bekräftar MFF att Toivonen är klar.

– Om vi skulle flytta hem så var det till Malmö, säger Toivonen till SVT Sport.

Ola Toivonen spelade senast i Malmö FF 2007 och 2008. Nu är 33-åringen tillbaka i Skåne efter många år av utlandsäventyr.

– Det var inget snack om saken, jag och Daniel (Andersson) kände båda när vi pratade att vi var sugna på det här. Om vi skulle flytta hem så var det till Malmö, säger han till SVT Sport.

Daniel Andersson, var lagkamrat med Toivonen i MFF senast Toivonen spelade där. Idag är Andersson sportchef och är nöjd över den meriterade värvningen.

– Med tanke på den rådande situationen befinner vi oss i ett pressat ekonomiskt läge, men att förstärka truppen med Ola är något vi har planerat för länge och nu fick vi möjlighet till en bra överenskommelse, säger Andersson till klubbens hemsida.

”Kommer inte vara en Rosenberg”

Toivonens senaste klubbadress var Melbourne Victory FC i Australien, där stod han för 25 mål på två säsonger. När han nu återvänder till Malmö så är det många som drar paralleller till Markus Rosenberg.

– Jag kan säga här och nu, jag kommer inte vara en Rosenberg. Jag ska försöka hjälpa till på mitt sätt och framför allt hjälpa de unga spelarna. När jag var här som ung spelare då hade jag hjälp av Anders (Andersson), Daniel (Andersson) och Yksel (Osmanovski) och det var väldigt nyttigt för mig, säger Toivonen under måndagens presskonferens.

I och med Toivonens intåg har Malmö FF nu sju anfallare i truppen.

– Det är bara bra att vi har sådan tuff konkurrens i laget med det tuffa spelschemat. Det betyder att vi kan gå runt på bättre spelare på varje position och det säger väl sig själv att då kommer vi ta fler trepoängare under resans gång, säger han till SVT Sport.

ARKIV: Se när Toivonen gör två mål i allsvenskan för första gången

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.