Malmö vann åttonde raka

När Nahir Besara sköt i den 39:e minuten var det riktigt nära 2-0 för Örebro. Men bollen gick inte in och istället vände Malmö mötet till seger med 2-1. Serieledaren tog därmed sin åttonde raka seger.

– Vi har fantastiska spelare, sa 2-1-målskytten Adi Nalic till DPlay.

Malmö förde spelet och hade flera bra chanser att göra 1-0. Då slog gästerna från Närke till. På högerkanten avancerade Hussein Ali och måttade ett perfekt inlägg mot, en bristfälligt markerad,  Jake Larsson som fick perfekt träff med pannan. Bollen gick över Marko Johansson i MFF-målet in i nättaket. Ett mycket snyggt fotbollsmål.

-Det är en bra boll från Hussein. Jag kommer ganska fritt där i mitten och sedan det är en ganska bra nick. Det är skönt att göra mål, sade Jake Larsson till Dplay i halvtid.

Toivonens läckra pass

Kvitteringen i 43:e minuten var lika fin. Där är det Ola Toivonen som ska hyllas för en helt perfekt slagen pass till Erdal Rakip rakt genom ÖSK-flörsvaret. Rakip stack precis rätt och undvek offiside och var plötsligt helt fri och kunde enkelt slå in 1-1-bollen.

I andra halvlek fortsatte skåningarna, som kom till spel utan skytteligaledaren Isaac Kiese Thelin, spelmotorn Anders Christiansen (båda avstängda) och målvakten Johan Dahlin med att trycka på mot Örebros mål.

Malmös Adi Nalic, som fått sparsamt med speltid den senaste tiden, jublade lite extra efter 2-1-målet. Han sprang sig loss när Jon Inge Berget fick iväg en fin pass i djupled på vänsterkanten. Nalic satte bestämt dit bollen.

– Jätteroligt att få spela igen och få komma in i 25 minuter. Och få göra mål, sa Nalic efteråt.

– I det stora hela spelar vi bra, vi är aggressiva, fortsatte han.

Örebros kapten Nordin Gerzic var besviken.

– I första var de bättre men i andra var det jämnt tycker jag. De har inga chanser och får plötsligt en kontring, sa en besviken Gerzic till DPLay.