Malmös Erdal Rakip jublar efter sitt 2-1 mål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Rakip räddade Malmö FF mot Östersund i 94:e minuten

Friläge, ribba, stolpar och tre röda kort. Matchen mellan Malmö FF och Östersund innehöll det mesta. Till och med ett ledningsmål i 94:e minuten genom Erdal Rakip som räddade serieledande Malmö från poängtapp.

– Det kommer bli svårt att sova i natt, säger Malmös lagkapten Markus Rosenberg och skrattar i C Mores sändning.

Malmö FF fick det oväntat tufft mot tabellnian Östersund. I första halvlek hade lagkapten Markus Rosenberg flera klara chanser att göra 1-0. Även Malmös Pavel Cibicki drog bollen i ribban.

Rött kort för Malmö FF

När sedan Östersunds Aly Keita hamnade i bråk med hemmalagets Behrang Safari såg det ännu svårare ut för Malmö när domaren visade rött för försvararen Safari.

Malmö FF:s Behrang Safari och Anders i bråk med Östersunds Hosam Aiesh. Foto: BILDBYRÅN

Malmö som inte tappat en enda poäng på hemmaplan den här säsongen skulle få sitt mål till slut. Frispark genom Rosenberg i starten av andra halvlek innebar 1-0.

Johan Bertilsson fick sen en ypperlig chans till kvittering på hörna – men han blev så överrumplad att bollen gick utanför.

När Östersund och Ken Sema fick en ny chans senare gjordes inga misstag. Placerat i bortre drog han in kvitteringen.

Två röda efter ”karatemove”

Sedan blev det stökigt igen. Malmös Franz Brorsson delade ut något som liknade ett ”karatemove” på Jamie Hopcutt när han, helt oprovocerat, sprang rätt in i Östersunds mittfältare i närheten av mittplan.

Domaren visade rött kort gånger två – också var det bara 19 spelare kvar på plan.

Rakip räddade Malmö i 94:e (!)

Med tre minuter kvar var Brwa Hekmat Nouri en stolpe från att ge ledningen åt Östersund på Swedbank stadion. Istället var det Erdal Rakip som fick göra sitt första mål för säsongen i 94:e (!) minuten och 2-1 till Malmö som är fortsatt obesegrade på hemmaplan.

– Jag vet inte vad jag säga just nu efter en sådan här match, säger Östersunds målgörare Ken Sema besviket i C Mores sändning.