Malmö FF:s nyförvärv Mahame Siby bars av på bår efter skada Foto: Bildbyrån

Otäck skada på Mahame Siby när Malmö FF vann

Malmö FF fick hämtade sig snabbt efter plumpen i CL-kvalet tidigare i veckan.

De vann klart hemma mot Sirius med 3-1 efter att nyförvärvet och tidigare Siriusspelaren Moustafa Zeidan stått för ett mål och två assister.

Men segerglädjen dämpas nog en aning av att ett annat nyförvärv, Mahame Siby, fick bäras ut på bår och föras till sjukhus efter en otäck skada.

Matchen gick i ett högt tempo åt båda hållen, men mycket saktades ned ungefär 25 minuter in i matchen. Malmö FF:s mittfältare Mahame Siby, värvad tidigare under sommaren, fick bäras ut på bår efter att ha skadat sig vid landningen efter en nickduell. Exakt vad som är skadat på 26-åringen är oklart, men Siby tog sig mot höften och skrek ut i smärta efter landningen.

Kort efter att Siby bars av planen rapporterade Discovery att han hade förts till sjukhus med ambulans.

Siriusspelaren Filip Rogic var närmast Siby när han landade och var snabb att signalera till ett avbrott i spelet. I halvtidsintervjun i Discovery berättade han om situationen:

– Det small till rejält, jag hoppas att han återhämtar sig snabbt.

Efter matchens slut sa Malmös tränare Milos Milojevic till Discovery att skadan på Mahame Siby är väldigt allvarlig.

– Av det jag har hört är det inte bra. Jag vill inte gå in på detaljer, men de säger att det är jätteallvarligt. Jag hoppas att han inte är borta resten av säsongen.

Glödhet Moustafa Zeidan

Trots några minuters uppehåll efter Sibys skada kom MFF snabbt igång med spelet och gjorde matchens första mål efter att Moustafa Zeidan, tidigare Siriusspelaren, spelade in bollen framför mål och Patriot Sejdiu petade in den.

Ställningen stod sig hela halvleken och i början av den andra gick Sirius Dennis Widgren, som tidigare i veckan värvades från Hammarby, in i en tackling på Moustafa Zeidan. Widgren fick då sitt andra gula kort för matchen. Rött kort och en man mindre för ett kämpande Sirius.

Tre minuter senare var Zeidan återigen i handlingarnas centrum då han utökade Malmös ledning till 2-0 efter att kyligt ha placerat in bollen från nära håll. Efter knappt två spelade allsvenska matcher för Malmö hade Zeidan stått för två mål och två assister.

Men Zeidan var inte färdig där. Efter att Sirius reducerade via en straffspark i 85:e minuten, som Filip Rogic satte, var det Moustafa Zeidan som spelade fram till Patriot Sejdiu som rundade sin försvarare och chippade in 3-1.

Med det stängdes matchen, vilket tog Malmö upp på tredje plats i allsvenskan. Två poäng före AIK, men med en match mer spelad.

KLIPP: Zeidan assisterar till matchens sista mål