Philp Haglund kvitterar för Sirius borta mot Malmö FF i den 89:e minuten. Foto: Bildbyrån

Sirius tog poäng borta mot Malmö FF

Philip Haglund kvitterade för Sirius borta mot serieledande Malmö FF med en minut kvar av ordinarie tid. Malmö ledde med 3-1 – fram till 82:e.

– Väldigt glada över att komma härifrån med en poäng när MFF är så bra, sa Siriustränaren Kim Bergstrand på presskonferensen.

Jo Inge Berget såg länge ut att spela huvudrollen när suveräna serieledaren Malmö FF mötte Sirius i Allsvenskan för första gången på 43 år. Men Sirius Philip Haglund gjorde sitt tredje avgörande mål för säsongen med minuten kvar av ordinarie tid – och snuvade Malmö på segern och en historisk halvtidsledning i Allsvenskan.

– Vi är för överlägsna för att bara få med oss ett kryss härifrån, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Drömstart Malmö FF

Malmö FF fick en perfekt start mot gästande tabelltrean Sirius. Jo Inge Berget satte 1-0 på praktfull nick, serverad av Mattias Svanberg med fint avvägt vänsterinlägg, i den

6:e minuten.

– Vi straffade dem här i första. Den var riktigt fin, sa norrmannen till CMore om nickmålet.

Berget tvåmålsskytt

Siriusslarv ledde fram till 2-0 Malmö. Oscar Lewicki fångade upp en ovårdad Sirius-passning, spelade Magnus Wolff Eikrem, som i sin tur gav Jo Inge Berget en strålande möjlighet. Tvåmålsskytt efter knappt spelade 40 minuter. Och Berget hade fördubblat sin målskörd i årets Allsvenskan från två till fyra mål.

Två sena Siriusmål

Med tjugo minuter in i andra halvlek fick de 300 i Siriusklacken jubla efter ny frispark. Jesper Arvidsson reducerade 2-1, och Sirius var tillbaka i matchen.

När Kingsley Sarfo i sin debut i Malmö FF gjorde 3-1 såg matchen ut att vara avgjord. Men Stefano Vecchia reducerade med ett fint skott på Johan Wilands bortre stolpe, och ny kontakt Sirius.

Kingsley Sarfo blev målskytt i sin debut för Malmö mot sitt gamla lag. Foto: TT Nyhetsbyrå

Med en minut kvar av full tid nådde Philp Haglund högst efter hörna och kvitterade för Sirius. Matchen slutade 3-3 efter en dramatisk vändning. Senast laget möttes var 25 juli 1974. Den gången vann Malmö med 1-0.