Malmö FF slog IFK Göteborg – efter självmål i krysset

Malmö FF tog, som väntat, en ganska komfortabel seger mot IFK Göteborg.

De vann med 3–1, efter en stabil insats.

Matchens snyggaste mål gjorde IFK Göteborgs André Calisir: En nick – i eget mål.

Serieledande Malmö FF tappade 2–0 till 2–3 mot Djurgården senast under matchens sista tio minuter.

Men av den genomklappningen märktes inte mycket, när laget i kväll tog emot bottenlaget IFK Göteborg (utan coronasjuke Mattias Bjärsmyr) på hemmaplan.

Christiansen satte straff

MFF stod under större delen av matchen för en mycket stabil insats, och vann med 3–1.

Laget tog ledningen redan efter tre minuter, då Anders Christiansen säkert förvaltade en straff.

– Ibland har man jättemycket självförtroendet, och när jag går fram där känner jag mig säker på att göra mål, säger Christiansen till Dplay.

Wernbloom med välplacerat skott

Det blev dock en viss nerv i matchen då Pontus Wernbloom tog tillbara på att målvakten Marko Johansson kom helt fel när han rusade ut utanför straffområdet för att ta bort en långboll. Wernbloom tog då fast bollen, vände bort en försvarare och satte snyggt bollen precis invid den första stolpen.

– Han försvann ju, sade Wernbloom till Dplay i halvtidspausen, där han skrattade och lade till:

– Det är inte ofta som jag hinner före folk. Det var bara att tacka och ta emot. Det var gött att man fick hänga dit den, det var ju några matcher sen senast.

SVT Sport pratade med Wernbloom efteråt.

– Det spelar inte så jävla stor roll nu, säger han om målet, och tillägger:

– De straffar oss otroligt. Det är riktigt surt.

Toivonen satte tvåan

Men så många fler anledningar än så fick inte Wernbloom och ”Blåvitt” att skratta. Tolv minuter efter Werblooms kvittering styrde Ola Toivonen snyggt in Adi Nalics inspel. Göteborg-spelarna ville ha det till offside, men reprisbilderna visade att Alexander Jallow klev upp och förbi Toivonen för sent.

I den andra halvleken kontrollerade MFF händelserna totalt, och när André Calisir i den 64:e minuten nickade in inlägget från Adi Nalic i det egna krysset var saken mer eller mindre klar.

– Det var skönt att stänga matchen där, säger Anders Christiansen till Dplay.

Nära nytt SM-guld

MFF leder nu serien med hela tio poäng före Häcken, som dock har en match mindre spelad. Laget är därmed nära ett nytt SM-guld, vilket är något som Anders Christiansen tänker mycket på.

– Jag tänker på det varje dag. Jag har tänkt på det sedan vi förlorade guldet till Djurgården i sista omgången i fjol. Det har varit den stora motivationen, säger han.

IFK Göteborg är på trettonde plats i allsvenskan, laget har två poäng ner till Helsingborg som ligger på kvalplats. Falkenberg och Kalmar har 20 poäng. Blåvitt möter Örebro härnäst.

– Vi måste börja ta våra poäng nu, det börjar bli riktigt allvarligt. Det är dags att steppa upp, säger Wernbloom.