Arnor Traustason är klar för Malmö FF. Foto: Bildbyrån

Malmö FF värvar förre Norrköping-spelaren

Uppdaterad
Publicerad

Arnór Traustason är klar för Malmö FF. Den isländske mittfältaren har signerat ett kontrakt över 2021 och ansluter från Rapid Wien.

– MFF är den största klubben i Skandinavien och när jag hörde om intresset ville jag hit direkt, säger 24-åringen till Malmös hemsida.

För två år sedan tog IFK Norrköping hem Allsvenskan under ledning av Sveriges nuvarande förbundskapten Janne Andersson.

En av nyckelspelarna var islänningen Arnór Traustason, som stod för sju mål och tio assist innan han flyttade till österrikiska Rapid Wien.

”Störst i Skandinavien”

Nu meddelar Malmö FF via sin officiella hemsida att man plockar in den offensive mittfältaren, som hunnit fylla 24. Han har skrivit på ett avtal som sträcker sig över 2021.

–  MFF är den största klubben i Skandniavien och när jag hörde om intresset ville jag hit direkt. Det känns otroligt bra att det är klart, säger Traustason till MFF:s officiella hemsida.

Gjorde mål i EM

Även sportchef Daniel Andersson uttalar sig.

– Arnór är en hårt arbetande och allsidig offensiv spelare som är duktig med bollen och bra på att göra poäng. Han gjorde ett stort avtryck sist han spelade i Allsvenskan och har sedan dess samlat på sig internationell erfarenhet med spel i Europa och med landslaget. Vi är glada att knyta honom till oss.

Traustason har gjort 15 landskamper för Island och blev bland annat målskytt i EM förra året, där Lars Lagerbäcks mannar var en av turneringens skrällar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.