Magnus Wolff Eikrem jublar efter sitt frisparksmål. Foto: Bildbyrån

Eikrems drömträff sänkte J-Södra

Uppdaterad
Publicerad

Drömträff av Magnus Wolff Eikrem.

Då vann Malmö FF med 2-0 mot Jönköpings Södra.

Malmö är tillbaka i den allsvenska serielunken efter respasset i Champions League-kvalet i veckan. Och det kunde knappast gått mycket bättre efter att ha besegrat Jönköpings Södra på hemmaplan med 2-0.

Två mål i andra halvlek

Malmös Anders Christiansen var nära att ge hemmalaget ledningen i första halvlek när han genom ett långskott träffade ribban. Dansken skulle dock revanschera sig i andra halvlek när han gjorde 1-0 efter att ha tagit hand om en dålig rensning från J-Södra-försvaret.

Sedan avgjorde MFF definitivt när Magnus Wolff Eikrem stod för ett drömmål. På frispark i 73:e minuten knorrade han med högerfoten in bollen i Anton Cajtofts högra kryss.

Befäster serieledningen

Segern innebär att Malmö befäster sin position i tabellen som serieledare, nu nio poäng före tvåan AIK som dock har en match mindre spelad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.