Malmö FF. Foto: Bildbyrån

Malmö kan ställas mot nederländskt motstånd

Uppdaterad
Publicerad

Emil Bergström och Simon Gustafsson kan komma att få besöka Malmö Stadion med sitt FC Utrecht. Det står klart efter att Europa League-lottningen till den tredje kvalomgången i dag lottades. För de andra två svensklagen väntar mindre namnkunnigt motstånd.

Vinner Malmö FF dubbelmötet mot slovenska Domžale väntar – på pappret – betydligt tuffare motstånd i den tredje kvalomgången av Europa League. Det stod klart sedan lottningen avgjordes för en stund sedan.

Det blir antingen nederländska FC Utrecht eller HSK Zrinjski från Bosnien och Hercegovina.

Europa League

Vinnaren mellan IFK Norrköping och FK Liepāja ställs mot vinnaren mellan Hapoel Beer-Sheva, Israel, och FC Kairat Almaty från Kazakstan i den tredje kvalomgången av Europa League.

Tar sig BK Häcken förbi AZ Alkmaar väntar ukrainska Mariupol, som i fjol besegrade Djurgården i EL-kvalet, i den tredje omgången.

Speldatum är 8 och 15 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet