Guillermo Molins firar sitt konstmål med Anton Tinnerholm. Foto: TT Nyhetsbyrån

Drömmål av Molins när Malmö vann

Uppdaterad
Publicerad

Vi lär ha sett en kandidat till årets mål i Malmö under lördagen. Guillermo Molins klackade på riktigt Zlatan-manér in ett av målen när MFF besegrade Gefle med 3-0. ”Andra målet var exklusivt”, säger Molins.

Förlust i finalen av Svenska cupen mot Häcken efter att ha tappat en 2-0-ledning, och förlust mot Skånerivalen Helsingborg bara dagar senare. Malmö hade två tunga förluster i bagaget inför lördagens match mot Gefle.

Efter matchen hade man desto mer att glädja sig åt – tre inspelade poäng, och kanske framför allt en Guillermo Molins som visar att storformen är i antågande. Som grädde på moset bjöd Molins dessutom Malmöpubliken på ett drömmål som hade gjort Zlatan Ibrahimovic stolt.

På Anton Tinnerholms inlägg, en timme in i matchen, valde Molins att med högerfoten klacka in bollen bakom sitt vänsterben. Gefles målvakt Emil Hedvall hade ingen chans att nå bollen som borrade sig in i mål vid hans högra stolpe.

”Skönt att få göra två mål”

Målet var Molins andra i matchen. Tio minuter tidigare hade han nickat in det så förlösande 1-0-målet, efter stor MFF-dominans dessförinnan utan utdelning.

– Skönt att få göra två mål, när man nu fick spela från start. Andra målet var exklusivt, bollen gick inte att ta på volley eller med vänstern så det fick bli en variant, säger Molins.

3-0 gjorde Vladimir Rodic på ett skott som Hedvall i Gefle-målet borde ha tagit. Segern gör att Malmö behåller sin andraplats i tabellen. De har lika många poäng, 18, som serieledande Norrköping som möter Sundsvall under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.