Foto: Bildbyrån

”Malmö och Örebro har imponerat mest”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Cupen går in i slutspelet i helgen med fyra kvartsfinaler som samtliga sänds på SVT Play. SVT-experten Daniel Nannskog vill särskilt plussa för Malmö och Örebro, två lag som möts på lördag. ”Anfallsglada och välspelande lag som imponerat enormt på mig”, säger han.

Dubbla svenska mästarna rusade igenom gruppspelet med tre raka segrar. Örebro var piskat att vinna sista gruppspelsmatchen mot Gefle men klev då fram och visade ett spel som påminde om vad laget uträttade när det klättrade i Allsvenskan i höstas.

– Jag har stora förväntningar på den här matchen. Det är hög nivå på båda lagen som gillar att spela efter backen. Det finns en tanke bakom attackerna. Malmö i varje match och Örebro just mot Gefle.

Svenska Cupen

Nannskog håller Malmö som favorit men är nyfiken på om Örebro kan utmana i bollinnehavet.

– Jag tror att Malmö kommer styra matchen, man har vassare spelare överlag. Örebro får nog rikta in sig på snabba omställningar och Daniel Gustavsson som var jäkligt bra senast mot Gefle. Men det ska bli intressant att se om Örebro kan ha possessionspel mot Malmö. Det tror jag man kommer våga.

”En tungviktare”

Lördagens klassiska stormöte står annars IFK Göteborg och Helsingborg för. Två lag med nya tränare som söker efter ett spel.

– På pappret en riktig tungviktare. Göteborg har efter en tveksam inledning kommit igång med två fina segrar och är på väg mot ett spel man vill sätta. Kring Helsingborg är det fler frågetecken och man letar efter formen. De har två dåliga resultat bakom sig med Syrianska och Halmstad. Helsingborg saknar Peter Larsson och kommer ha ett ungt mittbackspar som nog Lasse Vibe kan utnyttja.

Sändningstider

Lördag 14 mars

12.55 Malmö FF-Örebro SVT Play

Kommentatorer: Pelle Bäckman och Daniel Nannskog

15.55 IFK Göteborg-Helsingborg SVT Play

Kommentatorer: Staffan Lindeborg och Markus Johannesson

Söndag 15 mars

13.30-18.30 Cupsöndag SVT Play

14.00 Elfsborg-Hammarby SVT Play

Kommentatorer: Chris Härenstam och Markus Johannesson.

16.00 Häcken-IFK Norrköping SVT Play

Kommentatorer: Staffan Lindeborg och Thomas Wernerson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska Cupen

Mer i ämnet