Anders Christiansen blev matchhjälte för MFF. Foto: Bildbyrån

Dominant Malmö tog sjätte raka hemmasegern

Malmö FF besegrade Gif Sundsvall med 2-1 och tog därmed sjätte raka hemmasegern. Anders Christiansen blev stor hjälte med ett distansskott i 77:e minuten.

– Fantastiskt! Det känns som att allt går in just nu, säger Christiansen till SVT Sport.

Serieledarna Malmö började med en intensitet som nog chockade Sundsvall som enbart mäktat med två segrar på tolv matcher.

Sundsvall, det enda laget som faktiskt besegrat skåningarna denna säsong, hade inte mycket att sätta emot.

Uwe Röslers manskap ägde mittfältet i första halvlek. Lagdelarna rörde sig effektivt från mittfält till straffområdet. Det fina kortpassningsspelet bäddade för farligheter men den där spetsen saknades.

William Eskelinen fick slita för lönen för bland andra Anders Christiansen och Bonke Innocent var på spelhumör med rusher och farliga inspel.

Konate chockade förra laget

När Malmö pressade som mest, tog Sundsvall ledningen efter en halvtimmes spel. Den före detta MFF-spelaren Pa Konate slog ner som en bomb när han rullade in ledningsmålet, hans första i allsvenskan, efter kommunikationsmiss av Oscar Lewicki och Eric Larsson.

– Det kom ett läge och det var bara att sätta dit den, säger målskytten till C More inför den andra halvleken.

Malmö kvitterade på ett sätt som nog sved för Giffarna. Markus Rosenberg satte i högsta växel på kanten, slog bollen mot straffområdet, och 26-årige Carlos Gracia kom fel på inspelet och sköt bollen in i eget mål i slutet av första halvleken.

Christiansen stor hjälte

Skåningarna tog initiativet även i andra akten men matchen gick trots detta ner i tempo. Uwe Rösler gick för seger och Marcus Antonsson fick lämna för Guillermo Molins.

Malmö hade bud på ett ledningsmål när dansken Sören Rieks lossade stora kanonen på volley men det blev inte bättre än att bollen fastnade på Sundsvallsförsvaret. Men när en dansk inte kunde så steg en annan fram. Anders Christiansen sköt ett stenhårt skott utanför straffområdet och kunde med kvarten kvar att spela göra 2-1.

– Det kändes som att vi dominerade hela matchen, säger Christiansen till SVT Sport.

Malmöpubliken fick se sitt lag ta sjätte raka hemmasegern, medan Sundsvall har det fortsatt tufft. De ligger för tillfället på negativ kvalplats.

– Det är aldrig kul att förlora men vi mötte ett bra lag, bättre än oss, säger Linus Hallenius till C More.